Niezawodny i bezpieczny system 6-zastawkowy – nowość Winkhaus

Winkhaus wprowadza do oferty nowy 6-zastawkowy system wkładek mechanicznych keyTec VSX.

Wymagania dotyczące zabezpieczeń stale rosną. Dotyczy to także systemów wkładek mechanicznych, które muszą sprostać wyzwaniom użytkowym domów, mieszkań i obiektów. Do tego typu zastosowań firma Winkhaus opracowała nowy system wkładek, który spełnia wymogi bezpieczeństwa i jednocześnie wyróżnia się nowoczesnym wzornictwem.

6-zastawkowy keyTec VSX, wyposażony dodatkowo w maks. 10 zastawek bocznych, sprawdza się zarówno w funkcji zamknięć pojedynczych w domach jednorodzinnych jak i w systemach klucza generalnego w budynkach mieszkalnych i obiektach. Rozwiązanie opiera się na efektywnej i niezawodnej technologii oraz atrakcyjnym, ergonomicznym kluczu z poręcznym wgłębieniem, typowym dla produktów Winkhaus. Wydłużona nasada klucza umożliwia zastosowanie wkładek w połączeniu z nowoczesnymi szyldami bezpiecznymi, dzięki czemu keyTec VSX może być montowany praktycznie w każdych drzwiach zgodnych z obowiązującymi normami. Przyczynia się do tego również bogata oferta wkładek do specjalnych zastosowań.

Standardowe zabezpieczenie przed rozwierceniem wkładki i otwieraniem manipulacyjnym oraz długa ochrona patentowa to kolejne atuty nowego produktu firmy Winkhaus. W razie potrzeby wkładkę można wyposażyć w dodatkowe warianty zabezpieczenia przed rozwierceniem i wyrwaniem, na przykład te zgodnie z DIN lub SKG. Dzięki modułowej koncepcji systemu i dużej różnorodności typów wkładek, keyTec VSX jest doskonałym wyborem dla wielu zastosowań. Premiera rynkowa systemu zaplanowana jest na wrzesień 2021 roku.