Winkhaus Polska na platformie merXu

Winkhaus Polska od początku aktywności na polskim rynku stawia na nowoczesne technologie w obszarach rozwoju produktu, produkcji, sprzedaży oraz jej wsparcia.

Nowoczesne narzędzia w służbie Winkhaus Polska

Flagowym jest autorski program do konstrukcji i kalkulacji okien WH Okna, który wspiera procesy produkcyjne, magazynowe i sprzedażowe producentów okien, będąc ciągle doskonalonym o kolejne moduły. Nowoczesne rozwiązania cyfrowe wspomagają również działania szkoleniowe i marketingowe. Od 12 lat firma działa także w obszarze e-commerce, ostatnio wykorzystując zalety najnowszego narzędzia, jakim jest social selling.
Czas na kolejny krok. Aktywność handlowa na platformach sprzedażowych B2C została rozszerzona o nowy kanał sprzedaży – marketplace B2B. Właśnie ruszyła nowa platforma e-commerce, na której nie mogło zabraknąć Winkhaus Polska.

Nowa platforma e-commerce dla branży B2B

merXu.com to internetowa platforma handlowa dla firm z regionu Europy Środkowo-Wschodniej działających w sektorze B2B - zarówno dla małych i średnich przedsiębiorstw, jak i dużych podmiotów. Jest ona bezpiecznym środowiskiem biznesowym, łączącym zweryfikowanych kupujących i sprzedających, które umożliwia realizowanie transakcji bezpośrednich lub poprzez zapytania ofertowe. Skupia przede wszystkim handel towarami niekonsumpcyjnymi z takich kategorii jak chemia, budownictwo, elektrotechnika, instalacje, produkty przemysłowe, BHP, narzędzia dla profesjonalistów. merXu działa obecnie w Polsce, Czechach, na Słowacji, Litwie i w Estonii.

Zadania i wyróżniki rynkowe merXu

Pomysł zrodził się na bazie doświadczeń ekspertów dziedziny sprzedaży internetowych. Jego główne wyróżniki to:
- usprawnienie pracy operacyjnej handlowców i specjalistów od zakupów;
- możliwość wyszukiwania i zamawiania produktów po numerach identyfikacyjnych (EAN) dostępnych w załączonych katalogach produktowych;
- możliwość dokonywania zamówień w ilościach hurtowych bądź pojedynczo, a także poprzez transakcje zbiorcze lub zapytania ofertowe;
- wsparcie komunikacji i budowania relacji – dzięki komunikatorowi z funkcją tłumaczenia możliwe jest budowanie relacji handlowych, a także negocjowanie cen oraz ustalanie metod płatności i warunków rozliczeń online.

Korzystanie z platformy merxu.com jest bezpłatne i dotyczy zarówno rejestracji, jak i realizowania transakcji.

Zainteresowanych zapraszamy na profil Winkhaus Polska: