Branżowy mandat zaufania

Według definicji ONZ partnerstwo to dobrowolna relacja, w której wszyscy partnerzy zgadzają się pracować razem, aby osiągnąć wspólny cel i dzielić ryzyko, odpowiedzialność, zasoby, kompetencje i – najważniejsze – korzyści. Definicja ta oczywiście znajduje zastosowanie w relacjach biznesowych. Nie każda ona jednak daje pełen zakres korzyści i nie gwarantuje sukcesu. O partnerstwie w biznesie mówimy w dwóch ujęciach: relacji zewnętrznych z klientami, kooperantami oraz wewnętrznych – z pracownikami, zarządem, kadrą kierowniczą. Każda z tych relacji musi uwzględniać dbałość o interes stron. Istnieją dwie warstwy partnerstwa – etyka, wg której się postępuje, i ekonomia. Bo, nie oszukujmy się – biznes to korzyść.

Misja Winkhaus Polska realizowana od 30 lat głosi o byciu partnerem. W relacji z klientem – wyprzedzającym jego potrzeby, w kontaktach wewnętrznych – budująca więź pracowniczą i szacunek dla pracy. Ważną kwestią jest też relacja z partnerami branżowymi. Bez tych działań w naszym „stolarkowym” świecie trudno wyobrazić sobie jakikolwiek sukces, trudno nawet wyobrazić sobie codzienną pracę.

Gealan Polska – od wielu lat w Europie, a od 1997 roku prężny dostawca profili do produkcji stolarki otworowej na polskim rynku. Bez współpracy naszych działów technicznych i handlowych nie byłby możliwy sukces wspólnych klientów. I prawimy to bez fałszywej skromności. Te relacje są dla nas dowodem na to, że biznesowo myślimy podobnie, kultywujemy te same wartości.

Teraz na dodatek okazało się, że Gealan zaufał Winkhausowi jako dostawcy. W nowo powstałym centrum logistycznym w Rzgowie nasi specjaliści od elektronicznej kontroli dostępu zamontowali system blueSmart. Ten koordynuje i zabezpiecza dostęp w nowych halach centrum i magazynach o łącznej powierzchni 47,5 tys. m². Dziękujemy za kolejny branżowy mandat zaufania!